Doneaza Acum!

POLE-POLE, volumul emoționant al lui Alexandru Tudose, românul care a urcat pe Himalaya pentru viețile copiilor cu boli rare, se publică pe 28 februarie

Ne bucurăm să vă invităm pe 28 Februarie, la ora 19.00, în Sala Titulescu din cadrul Romexpo, la evenimentul de lansare a volumului Pole-Pole: Călătorie Pe Acoperișurile Lumii, jurnalul de călătorie al lui Alexandru Tudose, românul care a urcat pe Himalaya pentru viețile copiilor în dificultate. 
Alexandru Tudose a urcat în 2019 pe munte pentru fiecare copil cu o boală incurabilă îngrijit de Fundația Copii în Dificultate, amintindu-le constant, prin mesaje pline de căldură, că viața lor este importantă și că viitorul lor este în siguranță. Campania Himalaya Climb4Dreams, gândită de DHM Company, a urmărit să sprijine activitatea Fundației CID. La finalul campaniei, s-a ajuns la peste 10.000 de donații prin SMS în favoarea copiilor de la Fundația CID.  
 
Pole-Pole înseamnă "pas cu pas" în Swahili, limba vorbită pe Kilimanjaro, prima destinație a lui Alexandru, și este filosofia pe care alpinistul a integrat-o în viața sa în urma acestor voiaje.  
 
Pentru cei mai curioși dintre voi, un pasaj din carte și din simțirile lui Alex, de dinainte de expediție:  
"Când le-am spus ce vreau să fac, ai mei au rămas perplecși: 
- Vrei să mori? a sărit mama. 
- Nu mai bine nu te duci? m-a întrebat, apoi, ceva mai diplomat, tata. 
 
În schimb, soră-mea și prietenii apropiați au înțeles că, dacă mi-am pus ceva în minte, nimic n-o să mă facă să mă răzgândesc, așa că au încercat să înțeleagă mai bine în ce mă bag: 
- Frate, dar nu-i periculos? Nu o să îți trebuiască tub de oxigen sau ceva de genul asta? 
- Mai bine începi și tu cu un munte mai mic, mai de prin Europa, și după aia să mergi în Africa. 
 
Am făcut, însă, ce face orice copil: mi-am văzut de treabă. Le-am explicat ce învățam și eu, că tuburile de oxigen se folosesc abia de la 7.000 de metri și că pentru toate celelalte teme de îngrijorare există un antidot pe cât de simplu, pe atât de eficient: pregătirea temeinică a expediției și un antrenament bine făcut. Cu alte cuvinte, determinare și perseverență...și un dram de nebunie". 
 
Alexandru Tudose se numără printre cofondatorii Asociației Varyafin, ce îngrijește You. The Youth Project, și  a cărei direcție principală de acțiune este susținerea educației, dar care se implică și în numeroase evenimente și proiecte din zona socială și din sfera educației financiare. 
  De aceea, împreună cu EximBank România și Romexpo, onorăm Ziua Mondială a Bolilor Rare cu lansarea unui triptic de proiecte găzduite sub umbrela de CSR a DHM Company, #Jeans4Dreams, menit să genereze un network de suport pentru copiii și tinerii români aflați în dificultate. 
 
Împreună, susținem viitorul imaginat de tineri.  
 
Te așteptăm! 
 
Află toate detaliile despre eveniment, de aici, aici .

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP