Doneaza Acum!

6 ani pentru Cristiana

Revenim cu vești despre evoluția Cristianei Mitu, unul dintre copiii din Centrul Sfânta Margareta din București – Fundația Copii în Dificultate pe care am hotărât, la începutul anului, să o îngrijim. Timp de 1 an de zile, în perioada ianurie 2019 - ianuarie 2020, compania Varyafin va asigura toate costurile de îngriire necesare pentru Cristiana.

Cristiana debordează în continuare de energie și este mereu gata să ofere și să primească dragoste. Din fericire, nu a întâmpinat probleme de sănătate în ultimele două luni – noiembrie și decembrie. Este mereu dornică să își facă prieteni, mai ales din rândul voluntarilor care vizitează centrul de pe Strada Radu de la Afumați nr.16 din București.

Fetița participă cu mai multă deschidere și entuziasm la ședințele de terapie asistată de animale. Face o echipă foarte bună cu Happy, patrupedul cu care lucrează. Cu mult tact și răbdare din partea terapeuților, Cristiana a reușit să stea mai mult timp la masa de lucru și s-a lăsat mai ușor antrenată în activitățile desfășurate. Prin intermediul acestei terapii, Cristiana are noi achiziții cognitive și își gestionează mai bine emoțiile.

Mai ușor să-și exprime nevoile, mai ușor să ofere
De asemenea, ședințele de terapie educațională au ajutat-o pe Cristiana să devină din ce în ce mai dispusă să coopereze cu terapeutul și să realizeze exercițiile primite. Ea desfășoară activități care presupun: stimularea dezvoltării motricității și a limbajului, învățarea unor comportamente pozitive și înlăturarea comportamentelor nepotrivite. Acum, ea știe să ceară singură lucruri, spunând, simplu: „dă!”. Totodată, Cristiana este mult mai darnică, chiar dacă nu întotdeauna reușește să înțeleagă că e important să oferi.
În timpul activităților de grup, Cristiana relaționează destul de bine cu ceilalți. Mai sunt momente când îi este greu să împartă instrumentele de lucru sau jucăriile cu ceilalți copiii, dar cu sprijin și direcționare din partea specialistului, acestea sunt depășite cu brio.

Încă o zi de naștere la CID
Pe 26 noiembrie, micuța a fost în centrul atenției când, tot personalul și prietenii ei din Centru au fost alături de ea pentru a-i sărbători ziua de naștere. Cristiana a împlinit șase ani și s-a bucurat de o zi relaxantă, s-a așezat la masă alături de prietenii ei și a așteptat venirea tortului, a ascultat cu bucurie când i s-a cântat “La mulți ani!” și a reușit să sufle și să stingă lumânarea. Bineînțeles, a fost încântată de cadoul primit, a verificat cu atenție fiecare lucru primit și a probat imediat articolele vestimentare. Ziua a fost îmbrăcată în baloane colorate, cântece pentru copii și dansuri fel de fel.

O altă bucurie pentru micuță din această perioadă a fost așteptarea lui Moș Nicolae, când și-a pregătit, împreună cu micii ei prieteni, ghetuțele. Așteptarea le-a fost răsplătită în dimineața de 6 decembrie, când ghetuțele erau deja pline cu daruri. Cum luna cadourilor nu s-a sfârșit, Cristiana așteaptă cu drag sosirea lui Moș Crăciun.

Ne bucurăm de fiecare progres pe care îl face Cristiana și ne dorim pentru ea cât mai mulți pași spre o viață cât mai independentă. Fetița s-a născut cu sindromul Down nespecificat, retard mintal sever și hipotomie congenitală. Ea a fost preluată de Fundația Copii în Dificultate în 19 iulie 2017, după ce mama ei, care s-a recunoscut învinsă, a renunțat la ea.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP