Doneaza Acum!

CRISTIANA, într-o prietenie tot mai strânsă cu animăluțele

Revenim cu vești despre evoluția Cristianei Mitu, unul dintre copiii din Centrul Sfânta Margareta din București – Fundația Copii în Dificultate pe care am hotărât, la începutul anului, să o îngrijim. Timp de 1 an de zile, în perioada ianurie 2019 - ianuarie 2020, compania Varyafin va asigura toate costurile de îngriire necesare pentru Cristiana.

În perioada iulie - octombrie 2019, Cristiana a continuat să fie un copil vesel și plin de energie. Din fericire, în această perioadă nu a întâmpinat probleme de sănătate, ceea ce i-a permis să se bucure din plin de fiecare zi.
Printre activitățile din spectrul socializării și al petrecerii timpului liber s-a numărat și prima experiență la Ferma Animalelor. Deși reticentă la început, Cristiana a reușit să mângâie și să hrănească animalele de la fermă.
De asemenea, s-a putut bucura alături de ceilalți copii de locul de joacă special amenajat și a reușit, cu sprijin, să își învingă teama de a se urca pe trambulină și pe balansoar. A fost o experință plăcută, cu zâmbete și voie bună, din care a învățat multe lucruri noi.
Prin intermediul activităților de grup, Cristiana continuă să își reducă comportamentul agresiv, să devină mai răbdătoare și să învețe ce înseamnă lucrul în echipă. Cu ajutorul artei, echipa CID a reușit să stimuleze atât îmbunătățirea motricității fetiței, cât și dezvoltarea unor abilități plastice. Datorită unei voluntare, Cristiana s-a putut bucura, alături de ceilalți copii, de o după-amiază de weekend extraordinară. Au ascultat și au intonat cântece minunate, acompaniate de chitară. Toate acestea au fost însoțite de înghețată, suc și multă voie bună.
În cadrul sesiunilor de terapie asistată de animale, Cristiana continuă să facă progrese, reușind să-și gestioneze mai bine impulsurile agresive, ajungând la o relaționare mai facilă cu patrupedul Happy.

Cristiana beneficiază în continuare de ședințe de terapie de educație non-formală și de ședințe de kineto-terapie. Și din aceste puncte de vedere se pot observa mici, dar importante evoluții. Ne bucurăm de fiecare progres pe care îl face Cristiana și ne dorim pentru ea cât mai mulți pași spre o viață cât mai independentă. Fetița s-a născut cu sindromul Down nespecificat, retard mintal sever și hipotomie congenitală. Ea a fost preluată de Fundația Copii în Dificultate în 19 iulie 2017, după ce mama ei, care s-a recunoscut învinsă, a renunțat la ea.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP