Doneaza Acum!

Companii de top din domeniul financiar caută la București soluții care să revoluționeze industria bancară globală

În cadrul proiectul YLC Fintech Hackathon, ce are loc în perioada 24-27 octombrie la Universitatea Politehnica din București, se vor dezvolta prototipuri inovative de către tinerii studenți participanți
Evenimentul creează următoarea generație de lideri în fintech din România
Participanții vor avea acces la mentori și cunoștințe de la inovatori fintech de top

Evenimentul, derulat pe parcursul a trei zile, reunește 25 de tineri participanți, grupați în 5 echipe, selectați din peste 150 de aplicanți. Studenții finaliști, înscriși de la universități precum Politehnica București, Facultatea de Matematică-Informatică sau Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), vor lucra să construiască soluții digitale la temele propuse de 5 companii de top din domeniul financiar, de la gigantul EY și până la startupuri fintech de succes cu rădăcini românești, cum sunt Modex și Blink.

"Ne bucurăm să anunțăm startul unui proiect ce aduce laolaltă dezvoltatori și entuziaști din fintech ce vor proiecta, împreună, produse financiare ce au puterea de a revoluționa lumea financiară. Timp de 72 de ore, participanții vor fi încurajați să-și exprime creativitatea în dezvoltarea de soluții unice pentru industria financiară, folosindu-se de cele mai noi tehnologii precum machine learning sau blockchain. Ne dorim, astfel, să oferim participanților o bază pentru o carieră în IT în cadrul industriei financiare (start-up sau angajare în companie), oferindu-le acces la informații valoroase și ghidare din partea mentorilor programului", a declarat Florin Grosu, Managerul Proiectului Fintech Hackathon.

O temă specială vizează educația financiară și a fost propusă și susținută de Varyafin, hub-ul de încredere care sprijină proiecte de educație financiară ce vizează, în special, tinerii.
Printre temele propuse se mai numără construirea unei platforme p2p de microcreditare, care să revoluționeze piața microcreditelor acordate de IFN-uri; dezvoltarea unui sistem de monitorizare, bazat pe inteligența artificială, a tranzacțiilor suspecte din domeniul bancar și alertarea ofițerilor de risc; dezvoltarea unei platforme bazată pe tehnologia blockchain care să înlocuiască Biroul de Credite sau dezvoltarea unui card de credit pentru copii prin intermediul căruia să poată interacționa cu părinții și care să le îmbunătățească educația financiară.

La sfârșitul celor 72 de ore, echipele își vor prezenta prototipurile în timpul Demo Day, în fața unui juriu format din reprezentanți ai băncilor, investitori și fondatori de startupuri. Juriul beneficiază de prezența specială a Ambasadorului Elveției în România, domnul Arthur Mattli, și a Însărcinatului cu Afaceri al Germaniei la București, domnul Kai Hennig.

Demo Day va avea loc duminică, 27 octombrie, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP