Doneaza Acum!

Profesioniști de top din cele mai mari bănci de investiții au predat pentru o săptămână la Sibiu

În perioada 21 – 28 iulie, a avut loc la Sibiu cea de a 12-a ediție a Școlii de vară Achieving growth in uncertain times - challenges for the future, cea mai prestigioasă școală de vară pe teme de finanțe și din Sud-Estul Europei, organizată de Young Leaders Club în parteneriat cu VaryaFin și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.
Pe parcursul a 8 zile, cei 30 de tineri, selectați din peste 450 de aplicanți, au învățat despre cum funcționează economia globală dar și despre cum să gestioneze o afacere de succes, totul prin intermediul unor jocuri de finanțe și business. Împărțiți în echipe, participanții au avut de rezolvat diverse provocări în aceste jocuri, începând cu jocul de fuziuni și achiziții în care au concurat pentru achiziția unei mari companii producătoare de automobile și continuând cu jocul de trading în care fiecare echipă a reprezentat trezoreria unei bănci, concurând pe diverse piețe interbancare.

Prima afacere, lansată la Școala de Vară
La finalul programului, participanții, împărțiți în trei echipe, au simulat un joc antreprenorial în care au realizat un plan de afaceri, au găsit investiție pentru compania lor si au realizat propriile produse, pe care le-au vandut în campusul ULBS.
Printre speakerii de la această ediție s-au numărat Doru Gavrilă – Head of Trading la Raiffeisen, Caius Rapanu – Senior Equity Analyst la Erste Group, Florin Cioacă – CEO Traderion și Alexandru Tudose – Președinte VaryaFin. Ca și în edițiile precedente, la deschiderea școlii de vară a participat și Ambasadorul SUA, Domnul Hans Klemm.
Doamna Livia Ilie, prorector în cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, a declarat: ”O combinație de excepție: profesori din universități de renume, profesioniști de top din industria piețelor de capital și a investițiilor și un grup motivat de 30 de tineri atent selecționați. Programul dezvoltat de Young Leaders Club este unul necesar prin complementaritatea oferită oricărei pregătiri formale. Studenții au șansa nu doar să afle noutățile din domeniu de la cei mai buni specialiști, ci și să aibă acces la oportunități de dezvoltare viitoare sau de angajare în organizații importante”.

Programul s-a bucurat în acest an de sprijinul Raiffeisen, Romgaz și Transgaz.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP