Doneaza Acum!

Jumătate de an în dreapta Cristianei

A trecut deja jumătate de an de când am hotărât să ne implicăm în îngriirea Cristianei Mitu, unul dintre copiii din Centrul Sfânta Margareta din București – Fundația Copii în Dificultate. Timp de 1 an de zile, în perioada ianurie 2019 - ianuarie 2020, compania Varyafin va asigura toate costurile de îngriire necesare pentru Cristiana.

În luna mai, Alteța Sa Regală Principesa Maria a făcut o vizită copiilor din centru. Cristiana a fost foarte încântată, iar pentru a-și arăta bucuria aceasta a oferit o mulțime de "pupici". De asemenea, se implică foarte mult în activitățile desfășurate în cadrul centrului, alături de ceilalți copii. Micuței îi place să se joace cu mingea, să danseze alături de ceilalți copii. Uneori este și un mic bucătar, ia fiecare instrument de bucătărie din cutia cu jucării și îi hrănește pe cei cu care interacționează. În perioada aceasta, odată cu venirea verii, și-a descoperit o nouă pasiune și plăcere - să mănânce cireșe și căpșuni. Gustul fructelor de vară îi aduc acesteia un zâmbet mare pe chipul ei. Desigur, există momente când dorește să fie în centrul atenției făcând pozne și creând jocuri precum… aruncatul cu cireșe în colegii ei.

Cristiana a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis - de corecție a valvei mitrale, în luna aprilie. În prezent, starea ei de sănătate este bună și evolueză pozitiv din ce în ce mai mult.
Din punct de vedere comportamental, micuța continuă să-și schimbe dispoziția - de la starea de veselie și energie, la o stare de indispoziție, cu un comportament agresiv.

Ea se bucură de fiecare moment petrecut în cadrul centrului, mai ales când participă la diferite activități de recreere alături de prietenii ei. Personalul din cadrul centrului, dar și voluntarii sunt principalele surse de bucurie pentru aceasta. Este o fetiță căreia îi plac îmbrățișările și le oferă cu mare drag chiar și persoanelor mai puțin cunoscute. Este o bucurie pentru toți căci aceasta demonstrează că este o mică luptătoare și că poate trece peste orice obstacol.

Fetița s-a născut cu sindromul Down nespecificat, retard mintal sever și hipotomie congenitală. Ea a fost preluată de Fundația Copii în Dificultate în 19 iulie 2017, după ce mama ei, care s-a recunoscut învinsă, a renunțat la ea.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP