Doneaza Acum!
ASOCIATIA VARYAFIN -Investim in OameniCât costă îngrijirea?
Servicii de îngrijire - 2650
Hrană - 793
Tratament medicamentos - 488
Consultații medicale la domiciliu - 221
Servicii de recuperare (kinetoterapie, terapie cognitiv comportamentală, logopedie, socializare) - 2345
Servicii de asistență socială - 400
Articole de igienă personală, scutece, alte consumabile. - 1313
TOTAL LUNAR - 8210 lei

Varyafin susține costurile de îngrijire ale Cristianei, fetița care adoră plimbările

Când zâmbește, Cristiana Mitu, fetița de 5 ani și 3 luni aflată în grija prietenilor de la Fundația Copii în Dificultate (CID), luminează încăperea. O cunoaștem de mult timp și o vizităm des la Centrul ,,Sf. Margareta”, unde este înconjurată de prietenii săi. Pot părea cuvinte prea mari, dar de curând, ne-am exprimat dorința ca ea să fie „copilul nostru”. Mai exact, pe lângă îmbrățișările pe care i le oferim de fiecare dată când o vedem, facem un pas extrem de important pentru prezentul și viitorul ei și îi vom acoperi, lună de lună, costurile necesare îngrijirii ei, în valoare de 8.210 lei/lună.

Un diagnostic dur
Cristiana s-a născut cu sindromul Down nespecificat, retard mintal sever și hipotomie congenitală. Fetița a fost preluată de Fundația Copii în Dificultate în 19 iulie 2017, după ce mama ei, care s-a recunoscut învinsă, a renunțat la ea. Are schimbări bruște de dispoziție, de la starea de bine, de liniște și de veselie la agitație, plâns puternic, țipăt. Când se simte bine, îi place să fie în centrul atenției, să cânte în cor cu ceilalți copii și are și câteva activități preferate: plimbarea în parc cu căruciorul și jocul „1, 2, 3... Start!”.

Progrese zi de zi
Un motiv de bucurie îl constituie faptul că, de la preluarea în cadrul CID, Cristiana nu a necesitat spitalizare, starea ei de sănătate fiind una stabilă.
Din punct de vedere cognitiv, copilul are rezultate pozitive. Deși pentru perioade scurte, ea se implică cu ușurință în activități cognitive precum scoaterea pieselor dintr-un incastru și poziționarea lor corespunzătoare cu ajutorul indicațiilor gestuale și verbale ale adultului.
Progrese s-au remarcat și la nivelul ariei motrice. Cristiana este un copil vioi și colaborează foarte bine în timpul ședințelor de kinetoterapie. Poate să stea în șezut, merge de-a bușilea și, de scurt timp, a reușit să meargă singură, fără sprijinul adulților.

Alături de personalul de la CID, vom fi părinții Cristianei. Sperăm în continuare la o evoluție pozitivă a stării ei de sănătate!

Copiii de la Fundația Copii în Dificultate pot fi ajutați printr-un simplu SMS de 2 EURO la 8844 cu textul „ZILE” sau prin donații în contul: RO60BRDE426SV39194474260.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP